Posteado por: tradelbarcelona | marzo 12, 2015

Us en recordeu d’aquell eclipsi solar de 1999 que ens havia de portar a la fi del món?

eclipsi solar

Ja fa 16 anys d’aquells fets, de l’eclipsi total de l’11 d’agost de 1999, en què, segons algunes profecies, el món s’havia d’acabar. La fi del segle XX i el canvi de mil·leni eren les raons que alguns gurús de l’astrologia esgrimien per vaticinar la fi dels temps. Com en tantes altres ocasions, la fi del món no va arribar aquell calorós dia d’estiu, però si que va deixar imatges espectaculars que han quedat en el record de molts. Malgrat tractar-se d’un eclipsi parcial, a Barcelona la llum es va apagar molt lleguerament, el fenòmen va despertar molta expectació, fins al punt que les ulleres que es van posar a la venda especialment per poder observar el fenòmen sense generar problemes als ulls es van esgotar i alguns ciutadans van obtar per construir remeis casolans amb paper d’alumini i d’altres materials.

Es considera que aquell eclipsi solar total va ser el més vist de la història de la humanitat, ja que va tenir lloc en zones molt densament poblades, deixant completament a les fosques zones de països com França, Luxemburg, Austria o, més cap a l’est, Turquia, Iran o Índia. Amb el pas de la lluna entre el Sol i la Terra, es genera un fenòmen que històricament havia estat entès com un fet sobrenatural i que estenia el pànic entre els habitants del planeta. Arran de l’eclipsi de l’agost de 1999, els mitjans de comunicació han fet cada cop més pedagogia sobre el tema i, fins i tot, algunes agències de viatges han ofert fòrmules especials per a aventurers amb ganes d’experiementar aquest fenòmen en el punts del planeta on més visible és.

En un exercici d’hemeroteca, des del blog de Tradel Barcelona – Traductors Jurats i Tècnics, hem trobat algunes de les notícies que es feien ressó de l’eclipsi de l’11 d’agost de 1999 i que retraten com es va viure el fenòmen a Catalunya i a la resta del món. Així ho van explicar El Periódico de Catalunya, La Vanguardia y El Mundo (diari que va fer un especial a internet que encara es pot consultar i que, a banda del tema que ens ocupa, és una curiosa mostra de com era internet i quin ús en feien els mitjans a finals del segle XX).

Captura de pantalla 2015-03-12 a les 14.00.35

Captura de pantalla 2015-03-12 a les 14.04.46

Captura de pantalla 2015-03-12 a les 13.59.23Captura de pantalla 2015-03-12 a les 14.06.33

Aquest proper 20 de març, des de Catalunya es podrà observar un nou eclipsi solar, que a casa nostra serà parcial però tindrà un intensitat del 70 per cent. Es repetiran, doncs, les imatges d’aquell dimecres 11 d’agost de 1999, si bé aquest cop l’eclipsi no tindrà lloc en plena temporada de vacances i serà visible en plena jornada laboral, de 9.10h a 11.20h del matí (a la capital catalana).

I SI NECESSITEU UN TRADUCTOR O UN INTÈRPRET, RECORDA QUE ESTEM AL VOSTRE SERVEI:

Tradel Barcelona – Traductors Jurats i Tècnics

Tradel Barcelona. Plaça de la Virreina, 5 Entresol 2a. 08024 Barcelona. Segueix-nos a Facebook.


Respuestas

  1. […] ‘Us en recordeu d’aquell eclipsi solar de 1999 que ens havia de portar a la fi del món’ […]


Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

Categorías

A %d blogueros les gusta esto: