Posteado por: tradelbarcelona | marzo 24, 2015

5 apps per redescobrir Barcelona

Barcelona_skyline_muralesyvinilos_18825456__L

Viure en una gran capital com Barcelona permet als seus veïns i visitants gaudir d’un patrimoni històric, social i cultural que sembla que no tingui fi. Tot i haver nascut i crescut a Barcelona, sovint és difícil conèixer tots els racons i tots els secrets d’aquesta ciutat que amaga històries a cada cantonada. Internet ha facilitat que els barcelonins puguin tenir més coneixement de l’indret on viuen, ja que ara és molt més senzill consultar informació sobre la història de la ciutat, accedir a hemeroteques o a col·leccions de fotografies antigues digitalitzades. La tecnologia desenvolupada a través de les aplicacions per a smartphones també ha generat noves opcions per gaudir de Barcelona d’una manera diferent, descobrint aspectes que molts barcelonins segurament desconeixien i accedint a documentació de valor incalculable. En aquest article del blog de Tradel Barcelona – Traductors Jurats i Tècnics, hem volgut presentar-vos cinc aplicacions amb molt bona acollida per part dels usuaris i que us serviran per descobrir Barcelona d’una manera interactiva, original i divertida. (Per descarregar-vos aquestes aplicacions heu d’escriure el nom que apareix en negreta en aquest article a la plataforma Google Play del vostre smartphone).

Big Time Barcelona. Aquesta aplicació és especialment indicada per als amants de l’arquitectura barcelonina, tant la que surt a totes les guies turístiques com aquella aparentment més normal però que ha marcat decididament el caràcter urbà de la capital catalana. Aquesta aplicació ens ofereix les dades per conèixer l’any de construcció aproximat de qualsevol edifici de la ciutat i ens presenta articles per a cadascun dels conjunts arquitectònics més destacats del seu territori. Aquesta eina ha rebut molt bona crítica per part dels arquitectes i estudiants d’arquitectura catalans, ja que aporta una visió molt amplia i documentada dels edificis històrics de tots els barris de Barcelona. Passejar per qualsevol racó de la ciutat amb Big Time Barcelona és una altra cosa. Proveu-ho!

Les 10 Barcelones. Descobrir els 10 districtes de la ciutat i endinsar-se en els seus racons més amagats. Això és el que et proposa Les 10 Barcelones, una aplicació impulsada per l’Ajuntament de Barcelona i que és molt útil a l’hora de visitar aquells barris de la ciutat que no coneixem gaire i que poden aportar-nos grates sorpreses. Ciutat Vella, l’Eixample, Sants-Montjuïc, Les Corts, Sarrià-Sant Gervasi, Gràcia, Horta-Guinardó, Nou Barris, Sant Andreu i Sant Martí són les 10 Barcelones de les que tracta una aplicació que també ens ofereix la possibilitat demanar que se’ns mostrin aquells espais interessants que estan prop nostre, a través del sistema de geolocalització del nostre telèfon.

BCNQuiz. En aquest cas, aquesta aplicació de disseny molt cuidat i agradable d’utilitzar, ens proposa el típic joc de preguntes i respostes. Totes elles tracten sobre la història, ubicacions o curiositats de la capital catalana, la qual cosa permet al jugador o jugadors aprendre molts detalls que segurament desconeixia abans de jugar-hi. Aquesta eina també permet proposar noves preguntes als impulsors de la plataforma. El joc té diferents etapes, totes elles situades en un mapa de la ciutat, en el qual també se’ns donarà informació bàsica sobre el punt on ens trobem. Ideal per passar una bona estona mentre s’arriba a casa o a la feina o, fins i tot, per jugar en família.

BCN Visual. Qui no ha gaudit com un nen repassant els àlbums de fotografies dels pares o dels avis? En moltes de les col·leccions de fotografies particulars dels barcelonins s’hi guarden tresors per a la història de la ciutat, ja que moltes d’elles estan preses en espais públics que amb el pas dels anys han canviat molt la seva fisonomia. L’aplicació BCN Visual ofereix la possibilitat d’iniciar un viatge cap a la Barcelona de fa unes dècades amb fotografies de diferents èpoques preses per professionals i particulars que no ens deixaran indiferents. Es poden consultar documents segons els diferents barris de la ciutat i, a més, ens permet veure algunes vistes panoràmiques dels seus espais més emblemàtics.

Guia de Barcelona “Low Cost”. Un dels principals avantatges quan es viu en una gran ciutat és que gairebé a tota hora cada dia de la setmana hi ha coses interessants a fer. Sovint pensem que per sortir de casa i passar-ho bé calen molts diners, però el cert és que Barcelona ofereix centenars de propostes “low cost” per tal de convertir un dia qualsevol en una jornada per gaudir de la cultura, la història i la gastronomia de la ciutat. L’aplicació Gui de Barcelona “Low Cost” publica la informació bàsica per gaudir de la ciutat comtal a través de les seves exposicions, museus, galeries d’art, arquitectura religiosa, bars, restaurants o clubs nocturns. Les propostes són tan diverses que tothom hi trobarà alguna amb la qual passar un dia diferent sense haver-se de gratar la butxaca.

SI NECESSITES UN TRADUCTOR O UN INTÈRPRET, RECORDA QUE ESTEM AL TEU SERVEI:

Tradel Barcelona – Traductors Jurats i Tècnics

 

Tradel Barcelona. Plaça de la Virreina, 5 Entl. 2ª. 08024 Barcelona. Síguenos en Facebook.


Respuestas

  1. […] ‘5 apps per redescobrir Barcelona‘ […]


Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

Categorías

A %d blogueros les gusta esto: