Posteado por: tradelbarcelona | agosto 4, 2015

Què és la Festa Major de Gràcia?

Captura de pantalla 2015-07-29 a les 11.54.57

La Festa Major de Gràcia és la celebració popular destiu de referència a Barcelona. Tenint en compte que la festa major de la Ciutat Comtal se celebra el mes de setembre, la tradicional cita del barri de Gràcia és el principal reclam festiu de la capital catalan durant el mes dagost (del 15 al 21). Aquesta festa es caracteritza pels guarnits dels carrers i places, cadascun dells amb la seva pròpia temàtica, realitzats amb materials reciclats i molt desforç per part dels veïns. Per al visitant pot semblar que la Festa Major de Gràcia és una festa destiu més, però no és així. A diferència de la gran majoria de celebracions que tenen lloc en el territori català, la festa de Gràcia està organitzada íntegrament per associacions de veïns. Aquestes organitzacions veïnals són les que, durant mesos, preparen el guarnit en els seus locals i a la vegada programen les activitats del seu carrer o plaça. Bona part daquestes associacions de veïns estan integrades en la Fundació Privada Festa Major de Gràcia que, a més, organitza alguns espais temàtics durant els set dies que dura aquesta festa tradicional.

Des de Tradel Barcelona – Traductors Jurats i Tècnics, recomanem visitar la festa tant de dia com de nit, ja que pel matí i per la tarda es poden apreciar molt bé els detalls dels guarnits i per la nit es pot gaudir de la il·luminació festiva, dels sopars populars a peu de carrer i dels concerts en directe. La programació musical és també part de l’ànima de la celebració, sempre amb la idea de realitzar concerts de petit formar donades les característiques del barri. Des de fa aproximadament una dècada shan fomentat les activitats infantils i familiars. Així, és recomanable consultar el programa oficial amb atenció per escollir els millors actes per als més menuts de la casa, que van des dels campionats de jocs de taula fins a les gimcanes, passant pels tallers, els berenars populars o, inclús, les cates de most. La Festa Major de Gràcia és una de les més originals mostres dalegria i creativitat del Mediterrani i l’experiència de visitarla, si és que encara no ho heu fet, segur que us serà inoblidable.

A més, aquest any Tradel Barcelona – Traductors Jurats i Tècnics col·labora amb lorganització de la festa editant una pàgina del programa oficial en la que es presenta la festa en tres idiomes: castellà, anglès i francès. Aquest espai inclou també un petit diccionari amb la traducció de paraules clau per entendre les activitats que es proposen al programa (publicat en català), com castellers, correfoco cercavila. Sent nosaltres una empresa que ja duu molts anys a la Vila de Gràcia, realment és un plaer col·laborar per tal que cada vegada més persones coneixin, gaudeixin i, sobretot, respectin aquesta tradició amb 200 anys dhistoria.

Segueix les nostres recomanacions de la Festa Major de Gràcia als hashtags #FestaGràcia (català), #FestaGràciaES (castellà) i #FestaGràciaEN (anglès). Des de les nostres oficines situades al cor de la Vila de Gràcia us anirem informant d’aquelles activitats que creiem que no us heu de perdre. Bona Festa Major!

SI NECESSITES UN TRADUCTOR O INTÈRPRET, RECORDA QUE ESTEM AL TEU SERVEI:

Tradel Barcelona – Traductores Jurados y Técnicos

Tradel Barcelona. Plaça Virreina, 5 Entl. 2a. 08024 Barcelona. Segueix-nos a Facebook.


Respuestas

  1. […] Què és la Festa Major de Gràcia?  […]

  2. […] Què és la Festa Major de Gràcia?  […]


Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

Categorías

A %d blogueros les gusta esto: